Konijn

(4 jan 2012) Deze lieve dame heet Cloë. Zij komt uit een gezin, maar is toch verwaarloosd. Iemand heeft haar mee genomen vanuit dat gezin, maar kon haar ook net houden.
Zo is zij terecht gekomen in de opvang.
 
 
(4 jan 2012) Zeugje Jodi. Nog iets terughoudend, maar herstelt snel. Het is gewoon een lieverdje.
 
 
(4 jan 2012) Scrumpie is een hele grote vent, maar een echte knuffelbeer. In de opvang is zijn bijnaam zelfs "watje".
 
 
 
(4 jan 2012) Lieve pluizebol Skye. Een voedster van 3 1/2 jaar oud.
 
 
 
 
 

(29-12-2011) Gered 5 slachtkonijnen, gelukkig gered van een  vreselijke dood. Heb jij ruimte voor een van deze kanjers? Neem snel contact met mij op. Het gaat om 5 Californiërs in diverse kleuren, 4 rammen en 1 voedster. Op 30 dec. zijn ze allen door de dierenarts gecontroleerd,  gecastreerd en geënt.

 

Anoeschka is een geheel witte voedster. Nu nog wat verlegen maar met wat geduld zal zij snel bijdraaien.

 
 
Nozem is een heerlijke vrijkous met een schitterende grove kop. Een aanwinst in het gezin....
 
 
Jimmy is een ram. Zijn vacht is er niet zo best aan toe. Dit komt doordat hij met een andere ram in het hok heeft gezeten, die hem niet zo vriendelijk behandeld heeft.

 

 
Menno, is ook een forse ram. Een ontzettend lief dier met een schitterende tekening. Hij zou graag de wereld willen ontdekken. Kun jij hem daarbij helpen?  

 King is een wit met grijze ram. Een grote vent met een klein hartje. 

 

 

 
 
 
 
Dit zijn 2 kleine kanjers, schattig en nog piepjong. Ze zijn geboren op 14 juni 2011. Zij zijn binnen gebracht bij de opvang, doordat er afstand van hen is gedaan, de reden is onbekend. Zoek jij een baby dwergkonijntje om te vertroetelen? Neem dan contact met me op.  
 

                         

 

Ook Dave is gevonden in een natuur gebied. Zijn oude baasje is zeer waarschijnlijk een dame geweest, omdat Dave na 3 weken nog steeds stonk naar parfum. Het is allemaal heel triest, want Dave is doof. In het wild, had hij het nooit gered. Zijn hele vacht was vervilt, zat onder de blubber en hij was ook veel te mager. Dave is een echt kroel konijn, hij zit het liefst tegen je aan. Hij heeft hele mooie blauwe ogen, waar je gelijk verliefd op wordt. Door zijn doofheid, schrikt hij van onverwachte situaties. Daarom plaatst de opvang hem liever niet in een gezin met kleine kinderen, of mensen met honden. Ook Dave is op zoek naar een fijn huis. Het liefst waar al een dametje woont met natuurlijk een lief baasje. Dave is gecastreerd en geënt.
 
 
 
Shaggy is mijn naam en ben in regio Alblasserdam gevonden. Ik ben een rood/ licht bruin rammetje van ongeveer 10 weken oud. Ik ben heel nieuwsgierig en kom dan ook direct op diegene af, die voor mijn kooi staat. Verder ben ik lief en vindt het prettig om tussen de mensen te lopen. Inmiddels heb ik ook mijn entingen gekregen. Het allerliefste zou ik een huisje willen hebben, waar dan ook veel mensen mij de aandacht kunnen geven. Kinderen vind ik ook best leuk, maar de mensen van de opvang geven mij alleen mee als de kinderen verantwoording kennen en weten hoe zij met dieren om moeten gaan.  
 

               

                    
In een natuurgebied is Chuk gevangen. De vrijwilligers van de opvang vermoeden, dat hij daar nog niet zo heel lang heeft gelopen. Chuk had namelijk een erg goede conditie. Hij is een heel lief gecastreerd rammetje van zo ongeveer een jaar oud.
 
 
           
 
De 2 witte hollandertjes zijn zusjes en worden samen geplaatst. De dames zijn van aug. 2007. De grijs/witte hollander Jack is het broertje van de witjes en is dus ook van aug. 2007. Jack is een gecastreerde ram en wordt samen geplaatst met zijn Daisy. Daisy is een zwart/bruin/wit dwerg konijntje en is van juni 2006. De konijnen zijn volledig geënt.
 
  
   Paashaas De konijnenopvang heeft hem zo genoemd. Hij is 1e Paasdag gevonden. Een lief, rustig diertje, op zoek naar "thuis".                                
                                                                              
Mijn naam is Nina en ben tegelijk met moeder gedumpt. Ik liet mij echter niet vangen. Men noemt mij nu de uitzondering, omdat ik het buiten tijdens de extreem strenge winter overleefd heb. Pas toen ik  echt aan het eind van mijn krachten was, heb ik mijzelf laten vangen. Ik was erg vermagerd, had bijtwonden en zat onder de diertjes. Die diertjes zijn nu allemaal weg en ik eet me een flinke slag in de rondte. Ik ben tussen de 2 en 3 jaar en tijdens mijn verblijf in de opvang gesteriliseerd.
 

                                             


 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb